15.07.2016.

14. srpnja, 2016. godine u 8:30 sati u prostorijama tvrtke Hittner d.o.o. održana je završna konferencija za novinare povodom završetka projekta "Hittner - Novi pogon".

INFORMACIJE  O  PROJEKTU – HITTNER – NOVI POGON

Tvrtka Hittner d.o.o. je privatna tvrtka, u vlasništvu Stjepana Hittner, sa sjedištem u Bjelovaru.

Poznata je po proizvodnji šumskih radnih strojeva – skidera, poljoprivredno – komunalnih zglobnih traktora, poljoprivredne mehanizacije i pružanja usluga u proizvodnji strojnih elemenata i sklopova. Postali smo lider na europskom tržištu po proizvodnji skidera, a na dobrom smo putu da i naši mali poljoprivredni traktori zauzmu značajno mjesto na europskom tržištu.

Planiranim razvojem poslovanja, ukazala se potreba za proširivanjem proizvodnih kapaciteta i nabavom novih, sofisticiranih strojeva za obradu metala, te smo krenuli u izradu projekta pod nazivom HITTNER – NOVI POGON. Tim projektom planirana je izgradnja nove proizvodne hale (cca. 1300 m²) i nabavom nekoliko strojeva.

01.08.2014. godine potpisali smo sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU u sklopu programa 2007. – 2013. 

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na cca. 11,26 miliona kuna, od kojih su bespovratna sredstva cca. 4,3 miliona kuna.

08.07.2016. godine završili smo projekat HITTNER – NOVI POGON.

Informacije o projektu:

Ukupna vrijednost završenog projekta iznosi 10,6 miliona kuna, a dobivena bespovratna sredstva su 4,06 mil. Kuna.
Financiranje projekta: osim bespovratne potpore iz strukturnih fondova EU, ostatak je financiran vlastitim sredstvima tvrtke Hittner d.o.o. bez kreditnih zaduženja.

Projektom je realizirano:

Izgradnja nove proizvodne hale od 1.300 m², (08.09.2014. – 15.07.2015.) predviđena za montažu traktora ( šumskih ili poljopprivrednih)
Nabava opreme:

Horizontalni obradni centar
CNC Tokarilica
Vertikalni obradni centar – 2 komada
Stroj za rezanje metala – plazma
Kompresor

Doprinos pokazateljima:

Nekoliko informacija o pokazateljima ovoga projekta:

Povećanje ukupnog prihoda tvrtke (2013. – 2015.) – 43% (ove godine očekujemo i bolje rezultate)
Povećanje broja zaposlenih za 30 djelatnika (trenutno zapošljavamo 111 djelatnika, sa tendencijom rasta,
Povećanje produktivnosti za cca. 15%
Povećanje izvoza: kod ovog pokazatelja rezultati se očekuju tijekom ove godine, a naročito narednih godina, sa naglaskom na izvoz šumskih i poljoprivrednih traktora na tržišta EU, a od ove godine očekujemo i ekspanziju prodaje naših poljoprivrednih traktora na novo otvorenim tržištima, kao što je Iran i neke od zemalja EU.

povratak na "Vijesti"