20.10.2020.

Hrvatske šume d.o.o. preuzele su u utorak, 13. listopada od domaćeg proizvođača Hittner d.o.o. iz Bjelovara, 6 šumskih zglobnih traktora- skidera najnovije generacije, radi se o skiderima EcoTrac 55, EcoTrac 120 i EcoTrac 140. 

Osim modernizacije traktora ugradnjom multimedijske jedinice s kamerom za pregled rada iza traktora, bežičnim upravljanjem vitla i motora, tvornica Hittner posebno ističe kako od ove godine modeli EcoTrac 120 i EcoTrac 140 dolaze s novim visokokvalitetnim, sinkroniziranim EATON mjenjačem s 12 stupnjeva prijenosa unaprijed i 2 stupnja unazad. Ugradnjom novog mjenjača postignuta je povećana udobnost vozača (mjenjač se nalazi s desne strane vozača), smanjena potrošnja goriva te olakšan kompletan prijenos snage za rad u teškim uvjetima, a samim time i povećana isplativost investicije u traktore tvrtke Hittner.

Već dugi niz godina tvrtka Hittner u suradnji s Hrvatskim šumama  i Šumarskim fakultetom iz Zagreba, svake godine poboljšava i modernizira traktore. Isporučenih petstotinjak traktora uz promptni izlazak servisera na teren i dostupnost svih rezervnih dijelova, opravdali su povjerenje Hrvatskih šuma te dokazali veću  konkurentnost i isplativost u odnosu na skuplje inozemne modele skidera.

Riječ je o investiciji državne tvrtke čime je dan doprinos ukupnim državnim ulaganjima u proizvodne procese, a u konkretnom slučaju u domaću proizvodnju. Isporučeni traktori koristit će se u redovnim poslovima gospodarenja šumama, a rad na novim strojevima omogućit će još sigurnije i učinkovitije obavljanje poslova radnicima Hrvatskih šuma d.o.o.

 

 

povratak na "Vijesti"