04.07.2017.

Hrvatske šume d.o.o. preuzele su 30. lipnja 35 šumskih zglobnih traktora za radove u šumi. Ukupna vrijednost investicije iznosi 3,9 milijuna eura.

Hrvatske šume d.o.o. preuzele su u petak, 30. lipnja u Bjelovaru od domaćeg proizvođača Hittner d.o.o. 35 šumskih zglobnih traktora za radove u šumi. Ukupna vrijednost investicije iznosi 3,9 milijuna eura, odnosno 29 milijuna kuna s PDV-om. Riječ je o investiciji državne tvrtke čime je dan doprinos ukupnim državnim ulaganjima u proizvodne procese, a u konkretnom slučaju u domaću proizvodnju. Preuzeti traktori koristit će se u redovitim poslovima gospodarenja šumama, a rad na novim strojevima omogućit će još sigurnije i učinkovitije obavljanje poslova radnicima Hrvatskih šuma d.o.o.

„Drago mi je čuti da hrvatski traktori imaju svoje mjesto na tržištu i da Hrvatske šume ulažu u domaću proizvodnju i na taj način doprinose stvaranju radnih mjesta u zemlji i razvoju vrhunskih šumarskih tehnologija koje postaju sve konkurentnije i na ostalim tržištima“ – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić povodom ovog događaja.

„Svakodnevno možemo čuti kako je uz fiskalnu konsolidaciju jednako važno istovremeno pokrenuti državne investicije i to posebno u domaću proizvodnju. Ovim poslom smo pokazali da su Hrvatske šume jedan od bitnih kotačića koji pridonosi ukupnim državnim ulaganjima i to, što je još važnije, u domaću proizvodnju. Proizvodi Hittnera rezultat su domaće pameti, iskustva i istraživanja, i na tome Vam, gospodine Hittner, čestitam. Vi ste dokaz da će kvalitetni proizvodi uvijek naći svoje mjesto na tržištu te da je, uz stalna ulaganja u razvoj i tehnološki napredak, uspjeh zajamčen“ istaknuo je prilikom preuzimanja strojeva predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Sa svojom 250 godišnjom tradicijom šumarstvo u Hrvatskoj je jedna od najznačajnijih, ne samo gospodarskih, nego i društveno važnih djelatnosti. Hrvatske šume d.o.o. ostvarile su u 2016. godini dobit od 174,8 milijuna kuna. Investicije u 2016. godini iznosile su 125 milijuna kuna, od čega gotovo 40 milijuna kuna u šumske ceste, a 67 milijuna kuna u strojeve i opremu. Cilj Hrvatskih šuma d.o.o. je osigurati održivo integralno gospodarenje državnim šumama na čitavom području Hrvatske na ekološki osjetljiv, ekonomski učinkovit i socijalno odgovoran način prema društvu u cjelini.

povratak na "Vijesti"